Iratmegsemmisítő gépek széles választékban kedvező árakon: iratmegsemmisito.co.hu
Legfrissebb hírek
Ahol minőségi fotók várnak rád!
2014-11-17 16:08


Védje meg bizalmas adatait!
2014-10-27 10:03

Mi az identitás lopás?
Mi a Magyar valóság?
Tanácsaink magánszemélyeknek.
Javaslataink cégeknek.


AutoMax automata iratmegsemmisítők
2014-04-15 12:39


Hírarchívum »
Irodaszer webáruház
Másológép webáruház
Számológép webáruház
Feliratkozás hírlevélre

Az Ön e-mail címe:
Az Ön neve, vagy beceneve:
(nem kötelező megadni)


Személyes adatait bizalmasan kezeljük, azokat tovább nem adjuk. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.
Védje meg bizalmas adatait!
2014-10-27 10:03

Amikor bűncselekményre gondolunk, elsősorban egy emberrel szemben elkövetett fizikai, erőszakos cselekmények jutnak az eszünkbe, mint a zsebtolvajlás, lopás, vagy betörés. Pedig a XXI. században a bűnözők is egyre kifinomultabb eszközökhöz folyamodnak. Manapság az egyik leggyorsabban terjedő bűncselekmény az személyes, vagy üzleti adatokkal való visszaélés (Identitás lopás), melyhez bizony nem kell, hogy betörjenek otthonába, vagy irodájába.

Identitás lopás akkor következik be, ha egy személy, vagy vállalat adatait, bizalmas információit egy másik személy eltulajdonítja annak érdekében, hogy azt visszaélésre használja fel. Egy vállalat számára hatalmas károkat okozhat, ha visszaélnek adataival, vagy akár alkalmazottai, vevői adatai kerülnek illetéktelen kezekbe. Minden vállalatnak biztosítania kell, hogy az Európai Unió Adatvédelmi Szabályzatával összhangban végezze tevékenységét, és hatékonyan védenie kell saját, alkalmazottai és vevői, partnerei adatait.Önnel is megtörténhet!
Elég egyetlen hiba. Egy apró figyelmetlenség is évekig tartó komoly üggyé válhat, melyben akár Önnek kell bizonygatnia ártatlanságát. Az adataival való visszaélés olyan láncreakciót indíthat el, mely nemcsak Önnek, de családjának, vállalatának is komoly veszteséget okozhat. Ez lehet egy óvatlan kiírás egy közösségi oldalon, vagy egy meggondolatlanul a szemétkosárba dobott régi bankszámla kivonat. Minden apró információ komoly segítséget jelenthet egy erre szakosodott csalónak, hogy felépítsen egy olyan képet Önről vagy vállalatáról, mely azután alkalmas lehet arra, hogy akár kölcsönt vegyen fel az Ön nevében és pénzügyileg nehéz helyzetbe hozza, vagy bizalmas információk nyilvánosságra hozatalával okozzon komoly problémát cége számára. Bánjon óvatosabban személyes, üzleti adataival, mielőtt túl késő lesz. Itt az idő, védje meg magát már ma!

Hogyan szerezhetik meg adatait?

Kukaturkálás:

A csalók embereket fizetnek azért, hogy az Ön által kidobott szemétben banki információk, adózással kapcsolatos dokumentumok, vagy egyéb érzékeny személyes/üzleti adatok után kutassanak. Olyan mindennapi információk, melyet Őn nem is gondolna fontosnak, mint régi közüzemi számlák, biztosítási dokumentumok, banki kivonatok, de akár személyes levelezés, mely tartalmazhat értékes személyes információt, összegyűjtve elegendő lehet a Személyíséglopásra. Ugyanez a helyzet állhat elő egy vállalat esetében is, amennyiben hasonlóan értékes információk megsemmisítés nélkül kerülnek be a szemétbe. Ebben az esetben a pénzügyi jellegű adatok, információk mellett a csalók számára természetesen értékesek lehetnek a különböző HR adatok, vevőlisták, marketing és fejlesztési tervek.

Elhunyt megszemélyesítése:

Könyörtelen bűnözők képesek elhunyt személyek adatait bűncselekmény elkövetésére felhasználni. A csalók ebben az esetben könnyedén megszerezhetik az elhunyt legfontosabb adatait akár egy újságban megjelent gyászjelentésből.

Internet:

Mindenki, aki használ internetet, szinte mindennap ki van szolgáltatva csalóknak, amikor személyes adatokat oszt meg egy weboldalra való regisztrációhoz, vagy egy termék megvásárlásához. Hozzáértő csalók ezeket a személyes adatokat (pl. édesanyja leánykori neve) egyéb, Önről megszerezhető információkkal kombinálva akár komoly pénzügyi nehézséget okozhatnak az Ön számára.

Adathalászat:

Ebben az esetben a csalók email-t küldenek az Ön számára egy olyan bank, hitelintézet, vagy egyéb pénzügyi szervezet nevében - mellyel Ön kapcsolatban állhat - melyben sürgős információt kér Öntől. Általában azt kérik, hogy adja meg számlája adatait a cég weboldalán keresztül saját biztonsága, vagy számlája megőrzése érdekében. Amennyiben rákattint az emailben megadott linkre, megnyílik a cég - a valódihoz kísértetiesen hasonlító - weboldala, amely a valóságban természetesen csalók műve épp az Ön megtévesztése és adatai megszerzése érdekében.

Skimming:

Tipikus esete a visszaélésnek, amikor egy bolti eladó, vagy pincér nyer adatokat hitelkártyájáról, amikor azt fizetéskor használja. Az így megszerzett információkat gyakran profi bűnözőknek értékesítik. A skimming egy másik módja, amikor a hitelkártyája adatait különböző módszerekkel pénzfelvétel (ATM) közben szerzik meg. Az adathalászathoz hasonlóan ebben az esetben is elegendő lehet a megszerzett adat ahhoz, hogy azzal visszaélést kövessenek el.

Zsebtolvajlás:

Egy átlagos pénztárcában a pénz mellett többnyire találunk bankkártyát, hitelkártyát, jogosítványt, személyi igazolványt, adókártyát, TAJ kártyát, tagsági és pontgyűjtő kártyákat…stb. Az áldozatok általában hamar észreveszik, hogy pénztárcájukat ellopták, de a legtöbb esetben nincsenek tisztában azzal, hogy milyen értékes információ birtokába került a tolvaj, csak, ha már túl késő.Adatvédelem cégeknek!

Természetesen ahogy a magánszemélyek, úgy a vállalatok is sokat tehetnek azért, hogy megelőzzék a kellemetlen, hosszú és költséges procedúrát, amit egy visszaélés okozhat számukra.

8 tanács céges adatainak védelme érdekében

 1. Gondoskodjon céges adatvédelmi szabályzatról a bizalmas és személyes adatok megfelelő kezelése érdekében és ismertesse azt minden munkavállalóval!
 2. Minden bizalmas információt, személyes adatot tartalmazó dokumentumot lásson el titkos/bizalmas jelöléssel, és csak az illetékeseknek adjon hozzáférési lehetőséget!
 3. Bizalmas dokumentumokat kizárólag zárható szekrényben, fiókban tároljon!
 4. Semmisítse meg azokat a nyomtatott dokumentumokat, adathordozókat (cd/dvd), amelyekre már nincs szüksége!
 5. Mielőtt bármilyen adattárolásra szolgáló eszközt leselejtezne, töröljön róla minden adatot!
 6. Bizonyosodjon meg róla, hogy cége használ megfelelő tűzfalat, vírusírtó programot és hogy megfelelő jelszóval védettek IT eszközei!
 7. Győződjön meg róla, hogy számítógépe védett az online adatlopással szemben!
 8. Mindig ellenőrizze vásárlói személyazonosságát. A hitelminősítők, cégek és fogyasztók esetében is számos lehetőséggel rendelkeznek a vevők személyazonosságának és létezésének hitelesítésére és visszaigazolására.

Előzze meg az adatlopást!
A feleslegessé vált bizalmas dokumentumok megsemmisítése az egyik legfontosabb lépés a védelem érdekében. Általánosságban elmondható, hogy kidobás előtt minden olyan dokumentumot, vagy adathordozót (CD/DVD) szükséges megsemmisíteni, melyen személyes, vállalati adatok, vagy pénzügyi információk találhatóak. Ha egy dokumentumot nem lehet összerakni, senki nem tud vele visszaélni az Ön kárára! Tekintse meg Iratmegsemmisítőinket, vagy használja iratmegsemmisítő kiválasztó oldalunkat, az Ön számára legmegfelelőbb iratmegsemmisítő gép kiválasztásához!


Hogyan védekezzünk mi magánszemélyek az adatlopás ellen?

Először is óvja személyes adatait, hogy ne váljon áldozattá. Ha a személyazonosság-tolvajok nem tudják megszerezni az olyan alapvető fontosságú adatait, mint a TAJ- vagy a bankszámlaszáma, nem is tudnak visszaélni azokkal. Egyes személyazonosság-lopásokra régi módi módszerrel kerül sor. A tolvajok átkutatják a szemetest, ellopják a postát, és beugratós játékokban próbálják rávenni arra, hogy megadja a bizalmas adatait. A személyes adatainak védelme csak Önön múlik.


8 tanács személyazonossága biztonsága érdekében

 1. Tartsa személyes adatait, hitelkártyáit, kódszavait & pinkódjait biztonságos helyen (lehetőleg egy zárható fiókban vagy széfben) & ne ossza meg ezeket az információkat olyan emberekkel, vagy társaságokkal akiket nem ismer, vagy nem bízik bennük.
 2. Soha ne dobja ki számláit, blokkjait, hitel-, és bankkártya szelvényeit, bank kivonatait, vagy akár reklám leveleit megsemmisítés nélkül. Ha lehetséges, használjon konfetti-vágású iratmegsemmisítő gépet a nyagobb biztonsághoz.
 3. Mindig vigyázzon postájára, különösen, ha olyan épületbe lakik, ahol mások is könnyedén hozzáférhetnek ahhoz. Ha elköltözik, legalább egy évig irányítsa át leveleit régi címéről az újra.
 4. Átvételkor azonnal ellenőrizzen minden kivonatot és pénzügyi kimutatást, és haladéktalanul jelezze, ha eltérést tapasztal.
 5. Rendszeresen ellenőrizze hiteljelentése másolatát
 6. Legyen óvatos, hogy milyen információkat tesz közzé az interneten, és ki számára teszi azt láthatóvá. Gondolja végig, mielőtt telefonszámokat, otthonáról készült fotókat, munkahelyet / iskolát, saját címet, születési dátumot, vagy teljes nevet tenne közzé.
 7. Győződjön meg róla, hogy számítógépe védett az online adatlopással szemben!
 8. Hitelkártyával való visszaélés esetén azonnal értesítse az esetről a bankját, majd tegyen feljelentést a rendőrségen.
Előzze meg az adatlopást!
A feleslegessé vált bizalmas dokumentumok megsemmisítése az egyik legfontosabb lépés a védelem érdekében. Általánosságban elmondható, hogy kidobás előtt minden olyan dokumentumot, vagy adathordozót (CD/DVD) szükséges megsemmisíteni, melyen személyes, vállalati adatok, vagy pénzügyi információk találhatóak. Ha egy dokumentumot nem lehet összerakni, senki nem tud vele visszaélni az Ön kárára!